Radionica 1

Radionica 2

Radionica 3

Obrt Strašek osnovan je 1949. godine i od tada posluje na istoj adresi, Ilica 53, Zagreb. Radionicu je osnovao moj otac, a tim zanatom bavili su se i moj djed i pradjed.
Postoje pisani zapisi da se obitelj Strašek bavila obrtom oko daleke 1836. godine i za to plaćala porez gradu Zagrebu na adresi u Novoj Vesi.
U radionici koju je osnovao moj otac radim više od trideset godina, a samostalno je vodim od 1986. godine.
Svi poslovi rade se tradicionalnim načinom, kao i na početku prošlog stoljeća, a sve paste i premaze, te pripremu „šajbi“ radim po starom obiteljskom receptu, na ekološkoj bazi, jer su sve komponente prirodne. Sve faze posla rade se ručno, bez upotrebe dodatnih strojeva. Radionica je specijalizirana za brušenje svih oštrih predmeta za kućanstvo i mesnice (noževi, škare, ploče za mljevenje mesa). Brusim i kirurški, te frizerski i pedikerski alat (škare, mašine za šišanje), kao i medicinske instrumente. Sve mora biti vrhunski naoštreno i ispolirano, što mušterije cijene i po čemu je radionica poznata.
Osim navedenog, izrađujemo duplikate svih vrsta ključeva za stanove i automobile, te kodirane auto ključeve. Zadovoljstvo nam je uvijek raspolagati većinom vrsta rezervnih ključeva, kako bismo Vam mogli izaći u susret.
Izvolite nas posjetiti i uvjeriti se u kvalitetu naših usluga.
Geslo nam je tradicija i vrhunska kvaliteta.

 

Radionica 4

Radionica 5

Radionica 6